FAQ

FAQ

Miksi en saa TLC-kanavaa näkyviin?

TLC näkyy antennitalouksissa maksutta kanavapaikalla 11. Mikäli asutte TLC:n näkyvyysalueella, mutta kanava ei näy, teidän kannattaa suorittaa digiboksissanne uusi kanavahaku. Jotkut boksit vaativat tehdasasetusten palautuksen. Lisäksi Digita Infon kuluttajapalvelu vastaa näkyvyysalueisiin liittyviin kysymyksiin numerossa 020 411 7676.

Miksi TLC ei näy asuinpaikkakunnallani?

TLC:n tekninen peitto on noin 96% Suomen väestöstä. TLC näkyy dvb-t -verkon eli maanpäällisen digi-tv -verkon C-kanavanipussa.

C-kanavanipun sisällä on yksittäisiä alueita, joihin Discovery Networks Finland Oy ei ole vielä toistaiseksi hakenut lähetyslupaa. Usein näillä alueilla kaapelitelevision peitto on antennitalouksia vahvempi. Käsittelemme näkyvyysalueisiin liittyviä kysymyksiä aika ajoin ja pyrimme kasvattamaan alueita resurssien mukaisesti. Otamme mielellämme vastaan palautetta sekä ehdotuksia näkyvyysalueisiin liittyen.

Millä perusteella ohjelmien ikärajat määritellään?

TLC noudattaa viestintäviraston antamia suosituksia ja televisioyhtiöiden yhteisesti sopimia sääntöjä ohjelmien ikärajoissa ja esitysajoissa. Nykyisen käytännön mukaan kaikille sallittuja, yli 7-vuotiaille sallittuja ja yli 12-vuotiaille sallittuja ohjelmia voidaan esittää mihin vuorokauden aikaan tahansa. Yli 16-vuotiaille sallittuja ohjelmia voidaan esittää kello 21 jälkeen ja yli 18-vuotiaille sallittuja ohjelmia kello 23 jälkeen.

MEKU eli Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus kouluttaaikärajaluokittelijat, ja kaikilla kanavilla on sama ohjeistus ja koulutus

Miksi ohjelma alkaa myöhemmin tai kestää kauemmin kuin ohjelmatiedoissa ilmoitetaan?

Ohjelman pituus (joka saattaa vaihdella jaksokohtaisesti) sekä mainonnan määrä vaikuttavat yksittäisen ohjelman lopulliseen kestoon. Ohjelmatiedot annetaan ulos aiemmin, kun taas viimeistely mainonnan osalta tapahtuu vasta hieman ennen esitystä. Tämän vuoksi aiemmin ilmoitetut ohjelman alkamis- ja loppumisajat saattavat heitellä joillakin minuuteilla.

Tallentavien digiboksien nauhoitusmekanismeissa on eroja. Osa laitteista jättää automaattisesti tallennuksen loppuun ylimääräistä. Suosittelemme, että tallennuksiin laitetaan boksista riippumatta aina loppuun hieman extraa.

Miten saan selville TLC:llä esitettävän trailerin esittäjän/kappaleen nimen?

Suurin osa trailereissa soivasta musiikista on ns. katalogimusiikkia tai musiikkia trailerin mainostamasta elouvasta, jolloin esittäjän nimi ei välttämättä ole tiedossa. Mikäli trailerissa käytetään levymusiikkia, löydät tiedot käytetystä musiikista trailerin alakulmasta.